Vilket år det har varit(och än är det inte slut..)

I år känns det som att allt har hänt. Torka, regn, varg, mjölkpris, Eko, foder, glädje, sorg, liv och död. Ja listan på ord kan göras ännu längre. Skiftningar mellan högt och lågt får känneteckna året. Världen är lite uppochner och jobbar man inom livsmedelsproduktion så känner man av det mer än väl. Vi kämpar på här på Hörrsbyagård. Vi är ett bra gäng som gör vårt bästa och ställer upp för varann.

Det allra tråkigaste är att min älskade 1116 dött på sin sjunde födelsedag. Detta skedde med att hon födde en fin liten kvigkalv och fick livmoderframfall. Duktiga Johanna på distriktsveterinären gjorde sitt bästa men min Heffe somnade in ett par timmar senare. Så sorgligt.

På fårfronten känns det bättre. Livdjuren som varit till salu av Dorset och dorper samt de svenskvita är alla sålda. Endast en dorperbagge(T4) som vi själva använt finns kvar. En ny superfin (T5)dorperbagge från Lawrence och Mia Heathman på Kulla gård är inköpt. Han jobbar för fullt i skrivande stund. Embryoinläggningen av australiska Dorset gick inte så bra denna gång men det blev i alla fall en bagge som även han jobbar på. Nya Dorsetar från Australien är på ingång och framtiden ser ljus ut om nu vargen kan hålla sig borta. den var ruskigt nära ca 1000m bort…

Min älskade 1116, saknar dig så…

1890-Luma.. Du är ljuset. Hoppas du för mammas arv vidare.

Kulla gård 20047-T5, så jäkla snygg!!

Australisk Dorset, ny linje i Sverige. väntar på resultatet till våren 2024.

Utklipp tidningen ”countryman” med uppfödaren i Australien. Han dominerar showerna med sina fina djur. Känns fantastiskt att de spatserar omkring hos mig. nedre bild är en månad gammalt embryolamm i april, den bakom ett fyra månader gammal- australisk Dorset är fantastisk!!

Några vita dorperbagglamm blev det också. Här är en som ser lovande ut..

Och till sist-Alvarsgård 932 T4. Mycket trevlig bagge som har gett fina lamm efter sig här. Nu är han till salu. Finns på marknadsplatsen på Elitlamm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *